<<< Startpagina

<<< archief april - juni 2019
Archief juli - september 2019
15 juli 19 - Sentier d'Art - Land Art Trail - Sinds enkele weken is het 144 kilometer lange Land Art Trail door de Naamse Condroz helemaal klaar. Er werd enkele jaren gewerkt aan deze bijzondere langeafstandsroute. Misschien wel de meest originele nieuwe wandelroute van de voorbije jaren.

Het bijzondere eraan is dat langs de hele wandelroute tientallen kunstwerken in natuurmaterialen zijn geplaatst in het landschap. Ze zijn gemaakt door Europese kunstenaars uit veel verschillende landen. Nog bijzonder is dat zeven van deze kunstwerken zodanig zijn gebouwd, dat je er in kunt overnachten. Daardoor is het mogelijk om het hele Sentier d'Art ook al bivakkerend af te leggen. De langeafstandsroute is volledig bewegwijzerd in één richting en er zijn gratis kaarten beschikbaar.

Dit origineel project is een initiatief van Vagabond'Art in samenwerking met het Huis voor Toerisme te Condroz - Famenne. Eerder publiceerden we op Trekkings.be al delen van de route, vanaf kun je een volledig verslag lezen, met alle praktische info over de ganse route. Sentier d'Art.01 juli 19 - Grenzenloze grenspalen - Nergens in de grensregio van het oude België zijn de voorbije eeuwen de staatsgrenzen zo vaak verschoven dan rond de huidige 'Oostkantons'. De laatste grote grensverschuiving vond 100 jaar geleden plaats, in 1919 naar aanleiding van het Verdrag van Versailles. Als vergoeding voor geleden oorlogsschade, werden de kantons Eupen, Malmedy en Sankt-Vith bij België geschoven en ook niemandsland 'Neutraal Moresnet' werd definitief Belgisch grondgebied.

Opnieuw verschoven de grenzen maar de oude grenspalen bleven grotendeels onaangeroerd. Naar aanleiding van deze 100ste verjaardag organiseert een werkgroep rond deze herdenking 6 X een maandelijkse wandeling, waarbij telkens weer wordt verder gewandeld waar de vorige etappe eindigde. De oude grensstenen vormen de rode draad door het traject. Er wordt onderweg op zoek gegaan naar grenssporen.

Dit originele wandelproject heeft de steun van 15 gemeenten in de grensregio en elke wandeling is tussen 15 en 25 km lang, met telkens animatie en busvervoer.
Etappeflyers en alle praktische info

<<< Startpagina

<<< archief april - juni 2019