Sentier du Nord
> GR 57 is één van de populairste lange paden in de Ardennen. Deze route van 360 km loopt voor een groot stuk door één van de mooiste riviervalleien van de Ardennen - die van de Ourthe - en is erg afwisselend. De meeste etappes zijn te bereiken per trein of bus en er zijn onderweg veel slaapmogelijkheden. Een tocht op maat gesneden voor zij die op een niet te moeilijke manier willen kennis maken met Ardennenwandelen.
> Het zuidelijke deel van de route (Sentier du Nord) loopt door het Groot Hertogdom Luxemburg en vormt een uitstekende staalkaart van wat wandelen in Luxemburg zoal te bieden heeft.
Startpagina > Wandelen > GR57 Ourthe + Sentier du Nord
> Op GR 57 is het contrast groot als je de Ardennen inwandelt. De Ourthe als leidraad, van de monding tot in de buurt van de oostelijke of westelijke bronnen. Onderweg historische stadjes, stille dorpen en een rist merkwaardigheden. Bij de Luxemburgse grens klim je uit de Ourthevallei, over de waterscheidingslijn tussen het Maas- en het Rijnbekken. In Luxrmburg daal je naar Troisvierges, waar het Pad van het Noorden overneemt. Langs de riviervalleien van Woltz, Clerf en Sauer loop je zo naar Diekirch. Tweede mogelijkheid: vanaf het stuwmeer van Nisramont de Westelijke Ourthe volgen tot Libramont, naar de westelijke Ourthebron.
GR 57 kaart
Sentier du Nord in Luxemburg
De Ourthe op haar wildste, in de omgeving van Le Hérou
Voorstelling
> In dit wandelverslag volgen we GR 57 richting de oostelijke bronnen, met aansluitend het Luxemburgse pad Sentier du Nord. Het traject via de Westelijke Ourthe komt hier niet aan bod.

> We besteden na diepgaand opzoekwerk uitgebreid aandacht aan de ontstaans- en ontwikkelingsgeschiedenis van deze paden, die als recreatieve trajecten een bijna eeuwlange geschiedenis hebben!
> Langs GR57 en het Pad van het Noorden kom je heel wat rare dingen tegen. Kijk ook even op de pagina die volledig is gewijd aan kruisen, grafstenen en gedenkstenen. Ook in de etappeverslagen bij deze trekking zullen regelmatig vreemde zaken en verhalen opduiken. Aandacht zal ook gaan naar de verscheidenheid in de natuur, ihb deze keer vlinders.

> Voor wie zelf op ontdekking wil gaan hebben we een pagina samengesteld waarop je heel wat praktische informatie terugvindt die je zou moeten helpen om er een succesvolle en vooral erg genietbare tocht van te maken.
Langs het pad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barchon - Diekirch / Libramont (382 km)
GR 57 Ourthe / Sentier du Nord