Aziz Paul Yolu
St Paul Trail
(600 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020
> Om het wat overzichtelijk te houden volg ik hier de etappe-indeling van Kate Clow's gids. Het derde deel van de etappereeks ( Aspendos - Adada) beschrijf ik in omgekeerde richting omdat ik ze ook in die richting wandelde. Ook 2 etappes van het deel Adada - Yalvaç wandelde ik in omgekeerde richting, maar deze beschrijf ik in de volgorde van de gids om het wat overzichtelijk te houden. Perge - Adada en Adada - Yalvaç komen dus overeen met de beschrijving van het boek.

> Mijn dagindeling komt zelden overeen met de indeling die Kate in het boek volgt. Op de grafieken merk ik mijn overnachtingplaatsen met een grijs symbool met daarin een T (voor tentovernachting) of een P (voor pension of overnachting bij particulieren) . Zo krijg je een beetje een idee van welke afstand je in een dag zoal kan afleggen. De plaatsen waar ik met de tent overnachtte zijn niet altijd aan te raden. Enkele keren heb ik gewoon een slechte plek uitgekozen. Kate geeft vaak suggesties in het boek waar een goede tentovernachting mogelijk is. Deze suggesties zijn niet altijd even goed en soms kom je ook plekken tegen die niet in het boek zijn vermeld. Het maakt het allemaal wat spannender.

> Nog over de grafieken bij de etappebeschrijving: Ik volg mijn wandeltijden en niet afstanden ; de reden hiervoor is eenvoudig. Deze trekking is moeilijk uit te drukken in afstanden gezien het erg accidenteel karakter van de paden. Op je GPS zal je voor een voorziene dagtocht tussen begin- en eindpunt (in vogelvlucht) slechts 8 km of zo meten, terwijl je toch een hele dag onderweg bent. Link je alle GPS-wegpunten tussen begin- en eindpunt aan elkaar dan kom je aan wat meer km, maar de echte afstand is moeilijk te schatten. De grafieken geven ook geen aanduiding van de steiltegraad van een klim. Soms win je veel sneller hoogte op een breed pad met een redelijke stijging dan op een moeilijk te wandelen pad met een hoge steiltegraad. De grafieken geven dus een beeld van hoe ik wandelde, bij een andere wandelaar zal dezelfde grafiek er misschien heel anders uitzien, zeker als ze in tegenovergestelde richting wordt gewandeld. Ik heb ook de moeilijkere passages aangeduid met een blauwe waarschuwingsvlek , zie de bijhorende tekst voor de details waarom een stuk moeilijk verliep. Blauwe lijnen in de grafiek duiden op een deel dat striktgenomen niet behoort tot de St Paul Trail.
> Hou rekening met een pak veranderingen in het traject sinds de opening van de SPT. Vooral in 2010 werd het pad op sommige plaatsen grondig herzien. Updates op website van de SPT.

>
In de teksten hieronder geen linksrechts-beschrijvingen, daarvoor is er Kate's gids. Gewoon wat ervaringen langs de St Paul Trail. Als je deze info nuttig vond MAIL aub je eigen ervaringen ....

>
OK, tijd om de rugzak over de schouder te slaan en off we go...
Perge-Akçapinar / Akçapinar-Ören / Ören-Candir / Candir-Sütçüler / Sütçüler-Müezzinler / Müezzinler-Adada / Adada-Sipahiler / Sipahiler-Yukari Gökdere / Yukari Gökdere-Davraz / Davraz-Eğirdir / Eğirdir-Bedre Plaji / Bedre Plaji-Barla / Barla-Dikmen Ciftligi / Kemerdamlari-Eyüpler / Eyüpler-Yalvaç / Adada-Kasimlar / Kasimlar-Kesme / Kesme-Cimenova / Cimenova-Caltepe / Caltepe-Selge / Selge-Beskonak / Beskonak-Akbas / Akbas-Aspendos