Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinik (Xanthos) - Akbel (Kalkan)
> Ik ben per minibus terug naar Kinik gereden en bezocht er de mooie ruïnes van Xanthos. Ik vond niet dadelijk de tekens terug van de Lycian Way nabij de ruïnes. Men stuurde mij de asfaltweg op en na ongeveer 1 km vond ik inderdaad wit/rood terug. Het eerste deel van deze wandeling is niet erg interessant maar de asfaltweg wandelt wel vlot. Er is een winkel daar waar de Lycian Way het asfalt definitief verlaat en iets verder is aan een kerkhof een waterkraantje.

> Het volgende deel is wel leuk. Je loopt hier over de oude overgroeide aquaduct van Xanthos. Vele wilde bloemen hier, vooral wilde lelies (meestal paars maar ook enkele witte). Een mooie wandeling naar de bron van Inpinar toe. Na deze bron klim je naar een plateau waar er weinig tekens zijn. De richting is echter duidelijk. Je moet naar de lagergelegen asfaltweg toe.

> Bij het binnenkomen van Üzümlü gaat het pad recht door bebouwde terrasvelden. Ik moest hier wat zoeken. Nabij een café bij de moskee nam ik een verkeerd pad (was ik aan de verkeerde moskee?) dat me na wat zigzaggen terug op de grote asfaltweg bracht. Ik heb deze dan maar gevolgd en na een eentonige 7 km kwam ik in Akbel terecht. Wandelen van Akbel naar Kalkan is geen goed idee omwille van het drukke verkeer. Je kan de weg wel 1 of 2 keer afsnijden.

Kilometers wandelen over het aquaduct van Xanthos
Aquaduct Xanthos nabij Inpinar
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020