Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayla Upper Olympos - Olympos
> Ik bezocht de verscholen ruïnes op de top van de heuvel en vervolgde naar beneden voor een vlotte wandeling naar Olympos toe. Onderweg kwam ik nogal wat dagwandelaars tegen.

> Olympos dorp is een vreemde plaats. Honderden ruzakreizigers komen hier voor een chill-out in één van de boomhutten. Ik nam mijn intrek in Pansiyon Saban. Ze hebben daar alle soorten overnachtingsmogelijkheden, ik koos voor een kamer en betaalde € 14 (incl ontbijt en buffetavondmaal). Dit pension wordt gerund door een vrouwelijke manager die vlot Duits en Engels spreekt. Haar familie is blijkbaar eigenaar van de yayla van Boven-Olympos. De rest van de dag bracht ik door aan het strand en in de ruïnes.

Olympos, tempelpoort
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2021