Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üçagiz - Myra
> Ik werd begeleid door 4 vriendelijke honden, maar na een paar km had ik veel moeite om ze van me af te schudden want ik vreesde dat ze niet meer terug zouden geraken.
> De paden waren niet zo rotsig als de vorige paar dagen en het wandelen ging enkele malen over vlakke paden. Het “boathouse” was open voor een frisse cola. Een beetje verder, nabij ruïnes, had ik geen probleem om de tekens te volgen, dankzij de update op de website. Çakil Plaji is een prachtig keienstrandje ver van alles weg en ideaal voor een zwempartij.
Simena
> Een stuk verder aan het eerste huis was een erg agressieve hond. De eigenaar moest me echt redden, want het beest was woest. De volgende stukken is er geen probleem met de tekens. De tocht over het asfalt is wel niet erg prettig met al dat (relatief) drukke verkeer. Nabij een Romeinse toren is het een probleem om de tekens weer op te pikken. Ik heb hier een km of zo op kompas gelopen.

> De afdaling langs de versterkingen van Myra is wel mooi. Het einde van de afdaling is vrij steil. In Demre verbleef ik in Kent Pansiyon ( € 9), niks bijzonder en wat vervallen. Er zijn momenteel echter geen pensions die korter bij de ruïnes en het pad zijn gelegen. Tussen het kruispunt en het pension zijn enkele winkels.

Myra, lycische graven
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020