Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ölüdeniz - Faralya
> Het was geen goed idee van mij om van Ölüdeniz uit te wandelen naar het begin van de Lycian Way. Het gaat namelijk 255 meter omhoog over heet asfalt. Het is beter om een dolmus of ander transport te nemen naar het Montana Hotel.

> De uitzichten over het lege strand van Ölüdeniz zijn onvergetelijk. Er zijn enkele kleine kampeerplekken voor één tent langs dit cornichepad. Eén van deze plaatsen komt na ongeveer 50 min stappen op het pad en er zijn enkele waterciternes nabij.
Net voor een bron in Kozagaci verloor ik het pad. Het lijkt recht door de bebouwde velden te lopen. Ik denk niet dat de lokale boeren dat zo leuk vinden. Ik vond de tekens terug langs de andere kant van het dorp.

> Kirme is een mooi, oud dorp. Wat verder verloor ik even het pad 2 maal nabij kruispunten. Er zijn nu wel rode strepen uit een spuitbus aangebracht, die de juiste richting aanwijzen.

Ölüdeniz, officiële start
van de Likya Yolu
> In Faralya vond ik geen winkel. Het Gül Pansyon vroeg €13 per nacht. Ik overnachtte echter in George House en werd daar omringd door een vriendelijke en gastvrije familie. Hassan spreekt goed engels. Een nacht op een matras in een gemeenschappelijke ruimte kost €1,8, ontbijt €1,8 en avondmaal €2,7. Het avondmaal hier was het beste dat ik had op de hele Lycian Way. Het was vegetarisch,maar met een keuze van 10 verschillende schotels en incl yoghurt en honing. Al deze groenten komen uit hun eigen tuin en zijn smaakvol bereid. Van de achtertuin kan je naar beneden wandelen, naar Vlinder Vallei, langs een aangeduid pad.
Ölüdeniz, Turkijes droomstrand
> Zonsondergang vanuit diezelfde achtertuin over Vlinder Vallei is vaak erg mooi. George House is in de backpackergidsen wat de mogelijke aanwezigheid van Australiërs en Nieuw-Zeelanders verklaart. Het hoogteverschil met Butterfly Valley is niet 400 meter zoals iedereen hier denkt, maar wel 290 meter langs een moeilijk pad met koorden. Opgepast: Op dit pad zijn al wandelaars verongelukt! Beneden is een café.
Faralya, Vlinder Vallei
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020