Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myra - Kirk Merdiven
> Zonder probleem vond ik de start van het zgn Gavur Yolu-pad. Het is het begin van een steile, lange klim naar Belören. Ondanks de vermelding in de gids dat dit dorp zo goed als verlaten is, was er veel verkeer op de asfaltweg die naar Belören leidt. Aan de ingang van het dorp was het zelfs file. Ik vroeg me af wat er gebeurde. Een leraar engels van Demre legde me uit dat er een soort van lentefestival plaatsvond. Het was niet duidelijk of dat elk jaar op dezelfde datum (28 april ) plaatsvindt of op de laatste zondag van april is.
Belören, lentefeest
> Er waren in ieder geval een paar duizend mensen verzameld voor een enorme picknick op een veld met eiken. Ik was daar blijkbaar een extra-attractie op het gebeuren en werd overal uitgenodigd om mee te eten en drinken. Ik moest zelfs enkele video-interviews weggeven. Het was een plezierig familiefeest onder een stralende lentezon.
> Na enkele uren slaagde ik er in om weg te glippen en even later was ik weer alleen met de Lycian Way.
> In Zeytin verloor ik weer de tekens. Ik wandelde over de piste rond het dorp, terwijl het pad er blijkbaar dwars doorheen ging. Aan de andere kant van Zeytin vond ik de tekens terug bij een waterput, maar wat verder was ik ze weer kwijt.

> Ik ben van de pisteweg naar beneden, naar de ruïnes van Alkalise afgedaald. Er is daar een leuke picknickplek en waar anders kan je een tentje plaatsen tussen een Byzantijnse bron en de doopvond van de kerk? Na Alkalise is het goed opletten om de tekens niet te verliezen. Het pad slingert een lange helling op over verwarrende geitenpaden. Nabij de rotsmuur van Kirk Merdiven verloor ik dan de tekens, gedeeltelijk omdat ik de tekst verkeerd had geïnterpreteerd. Ik dacht dat ik de tekens op de top wel zou terugvinden, maar het pad gaat onder de rotsmuur blijkbaar ergens naar rechts.

Alkalise
> Ik ben dus die rotsen opgeklauterd en eens boven kon ik enkel langs de andere kant van de top verder. Daar was een mossig en dicht cederwoud waar blijkbaar al in eeuwen geen mens was gepasseerd, want ik vond er geen pad.

> Uiteindelijk was ik kompleet verdwaald. Het begon te schemeren en ik ben terug naar de top geworsteld omdat ik enkel daar een realistische kans had om een kampeerplek te vinden. Na wat stenen geruimd te hebben vond ik een redelijke plek om mijn tent te plaatsen. Ik viel als een blok in slaap, uitgeput en zonder water.

Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020