Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Een Hollands koppel dat ik later ontmoette vond deze passage nogal gevaarlijk. Op de stranden ben ik even gaan verifiëren waar al het aanspoelend afval (door de sterke wind) uit afkomstig is. Het meeste lijkt binnen te drijven uit Griekenland, maar hier en daar waren er ook Arabische producten en een enkele Italiaanse tekst. Nabij de huizen van Karabelen kwam ik een groep Engelse stappers tegen. Daarna volgt een lange, niet gemakkelijke wandeling over de rotsige kliffen nabij enkele stranden. Op één strandje staat een palmboom te overleven tussen de rotsen. Hij is duidelijk het resultaat van een aangespoelde pit. Ik zou me die palmboom nog lang geheugen want ik vergat mijn fototoestel hier en merkte dit pas uren later.
> Aan het zgn tweede kasteel is een bron, maar ik vond geen emmer in de buurt, hoewel een Nederlands koppel hem enkele dagen voordien wel had gevonden, hij moet er dus wel degelijk ergens zijn. Na dit tweede kasteel gaat het verder bergop maar ik vond geen tekens meer, zodat ik via de piste die hogerop loopt naar de pas ben gewandeld nabij de Bogazcik -weg, waar de Lycian Way weer verschijnt. Een km of 2 verder is het het overwegen waard om een paar honderd meter af te wijken, tot aan de moskee van Bogazcik, waar wellicht drinkbaar water beschikbaar is. Het waterputwater in deze omgeving is namelijk niet van een denderende kwaliteit. Ik ben nog even verder gewandeld tot aan de voet van de Apollonia-heuvel, waar enkele geschikte stukken kampeergrond in de buurt zijn. Er kunnen wel veel geitenkuddes in de buurt zijn.
Kas - Apollonia
Üzüm Iskelesi, eenzame palmboom
in de verweerde rotsen
> Hoewel de hoogteverschillen tijdens deze wandeling niet erg groot zijn, vond ik het toch vermoeiend wandelen, voornamelijk omwille van alle losse stenen op de paden en al het lage struikgewas, vooral tijdens het stuk van Karabelen naar de kasteelruïnes.
Net na de plaats waar het lagere en hogere pad weer samen komen was het wat zoeken naar tekens. Hier en daar is de spuitbus gebuikt om tekens aan te vullen. De juiste richting is alweer het laagste punt aan de horizon. Voor de 2 stranden van Çoban Plaji moet je rond een kleine kloof.
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020