Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabak - Sidyma
> Je moet zorgvuldig uitkijken naar de tekens het eerste uur van de wandeling, maar de uitleg in de gids is duidelijk en ik had dus geen problemen. Ik passeerde Delikkaya (het gat in de rots) en nog wat hoger is een prima kampeerplek bij een bron. De weg na Alinca is nog steeds piste en niet asfalt zoals de update verkeerd vermeldt. Deze piste is wel verbreed en hierdoor vond ik pas na wat zoeken de afslag voor een zgn “graad 2 pad” aan de rechterkant van de weg. Het laatste teken langs de piste was aan een hoogspanningsmast, 200 meter verder aan de rechterkant is dus dit pad. Een paar honderd meter langs dit pad bleken de tekens ( en het pad) echter weer weg door de wegverbreding waardoor er hopen rotsblokken naar beneden waren gestort. Ik moest dus weer naar boven klauteren en heb dan maar de volgende kilometers de piste gevolgd. Mogelijk wordt dit stuk opnieuw bewegwijzerd. Wandelen langs deze piste valt wel mee, er is geen verkeer en de uitzichten zijn mooi. Enkele km verder komt de Lycian Way toch weer op de piste.
> Dan heb ik het alternatief 4a uit de gids gevolgd. Via Sidyma dus. In Bogaziçi vond ik geen winkel en bij rondvraag vertelde men mij ook dat er niet echt een winkel was. Blijkbaar had men door dat ik honger had, want ik werd uitgenodigd in een familie die me een maaltijd gaf. Deze mensen waren zichtbaar arm en ik heb ze dan ook een beetje geld aangeboden voor hun gastvrijheid.
> De wandeling naar Sidyma is plezierig. Ik stak nogal wat velden over waarbij ik telkens de tekens weer verloor en terugvond. De richting is duidelijk. In Sidyma heb ik mijn tentje op de necropolis geplaatst, tussen de indrukwekkende Lycische graven. Een man die in het huis naast de moskee woont, gaf me een korte rondleiding door het dorp en de ruïnes.
Delikkya
Te gast bij een Turkse familie
Sidyma, kamperen tussen de Lyciërs
> Er is geen winkel in Sidyma. In dit soort dorpen lijkt iedereen zelfvoorzienend. Groenten komen uit de eigen tuin en brood wordt zelf gebakken. Kamperen bij de oude Lycische geesten op de necropolis was misschien niet het beste idee want het begon ’s nachts te regenen en het stopte niet meer de volgende 20 uren.
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020