Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelidonia Vuurtoren - Yayla Upper Olympos
> Na mijn drinkflessen te hebben gevuld aan de citerne volgde ik eerst steenmannetjes ipv wit/rood. Een tijdje later verloor ik echter deze sporen, maar wat lager vond ik weer wit/rood. Het pad stapt niet gemakkelijk met al die losse stenen, maar de bewegwijzering is over het algemeen goed. Mijn watervoorraad slonk snel op deze hete Z-O georiënteerde hellingen.

> De bron een half uur voor Adrasan kwam net op tijd. Adrasan leek me niet dadelijk het meest aantrekkelijke dorp maar dreigende onweerswolken deden me twijfelen om er toch te overnachten. Uiteindelijk ben ik toch verder gestapt, na wat inkopen te hebben gedaan. Er waren 2 winkels open. Ik had niet te veel problemen om de tekens te vinden nabij de oversteek van de rivier en in de buurt van de serres.

> Hogerop, op de plek waar je het huisje van de oude vrouw passeert die in een “box” woont, moest ik wel wat zoeken. Er is hier een nieuw en goed alternatief uitgewerkt dat rechts tussen de ruïnes naar omhoog klimt. De eerste tekens zijn onduidelijk, maar na enkele honderden meters is het een duidelijk pad.

> Tijdens de lange klim passeer je poelen die in het riviertje zijn gevormd, ideaal om even te verfrissen. Ik ontmoette onderweg zowaar een groep Vlamingen.

> Boven heb ik op een zomerveld (yayla) gekampeerd, vlakbij de ruïnes van Boven-Olympus die in de bossen verscholen liggen. Aan deze (tweede) yayla (10 min van de eerste) stroomt een beekje. Er is weinig vlak te vinden om te kamperen, behalve de ruimte net achter de herdershut. Van daaruit heb je ook een mooi uitzicht. Er was niemand anders op 2 ezels na.

Yayla Upper-Olympos
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020