Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finike - Gelidonia Vuurtoren

> Aangezien 20 vlakke en schaduwloze km langs het strand me niet erg interesseerden nam ik zoals velen een dolmus naar Kumuca en vandaar een tweede dolmus naar Mavikent.

> Ik had beter “Mavikent Plaji” gezegd tegen de chauffeur, want ik werd gedropt in het centrum. Van daaruit is het nog een paar km naar de plek waar je de Lycian Way weer tegenkomt. Een makkelijke wandeling volgt. Het gaat veel over asfalt en er zijn amper hoogteverschillen. Onderweg zijn er zowaar waterkraantjes en één keer zelfs toiletten.
>
In Karaöz stopte ik even en wandelde dan verder over een makkelijke piste. Net voor de afslag met het pad dat naar de vuurtoren leidt passeerde Mustafa op zijn Yamaha, hij is de vuurtorenwachter.

Het was nog maar 17u30 en hij was al op de terugweg naar huis. Wie deze vuurtoren wil bezoeken moet dus wel vroeg komen.

> Aan de vuurtoren van Kaap Gelidonia vond ik een vlak tentplaatsje achter het vuurtorengebouw, beschut voor de wind. In de citerne vond ik slechts 15 cm water, maar het was drinkbaar. ’s Zomers is hier dus mogelijk geen water. Naast die citerne was blijkbaar nog een andere, grotere citerne, maar die was afgesloten door een zwaar betonblok; misschien bevat hij meer water.

Kaap Gelidonia Vuurtoren
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020