Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fethiye - Ölüdeniz
> Dit stuk maakt officieel geen deel uit van de Lycian Way, maar het is een mooie en interessante opwarming voor “the real thing”.

> In Fethiye vroeg ik de inwoners naar de weg die naar Kayaköy leidt. Eens op deze rustige asfaltweg kan je de bochten afsnijden of delen van de oude weg gebruiken. Er is een bron zowat halverwege de klim. Ik ging over de kam langs de nieuwe weg en 200 meter na de top maakte ik weer gebruik van de oude kasseiweg die naar de vallei leidt. Eens in die vallei wandelde ik richting Kayaköy. Dit is een fascinerend plaatsje , tot in het begin van de vorige eeuw Grieks, met honderden huizen in ruïnestaat. Er zijn 2 of 3 pensions hier en een paar eenvoudige resto’s en cafés. Er moet nu toegang worden betaald om de oude byzantijnse kerk te bezoeken. In het hoger gelegen deel van het ruïnedorp vond ik rode pijlen en ik begon deze te volgen. Deze leiden naar enkele kleine baaien en niet naar Ölüdeniz. Ik denk dus dat de (eveneens rode) tekens die naar Ölüdeniz leiden in het oostelijk deel van de ruïnes moeten worden opgepikt. Eens op het juiste pad is het een mooie wandeling waarbij je het droomstrand van Ölüdeniz als een ongeschonden stuk natuur ziet liggen. Het pad eindigt aan een soort camping/café. Ik had zo'n

Oude handelsweg tussen Fethiye en Kayaköy
dorst dat ik 2 cola’s bestelde waarvoor € 5 werd aangerekend. Veel te duur, dus check eerst de prijs vooraleer je drinkt!
In Ölüdeniz heb ik gekampeerd op de camping die het kortst bij het dorp ligt, camping Ölüdeniz. De eigenaar spreekt engels, ik betaalde € 1,82 voor camping en een maaltijd kost ongeveer € 3,6.
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2021