Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faralya - Kabak
> De bewegwijzering naar Belen toe is duidelijk. De velden in deze omgeving zijn in de lente een kleurig bloementapijt. Hoewel de gids zegt : “look carefully for a distinct grade 2 path”, ben ik er in geslaagd om deze afslag te missen en heb ik gewoon de slingerende piste verder naar beneden gevolgd, die uiteindelijk ook in Kabak-dorp uitkomt. Verder naar beneden toe, richting strand, verloor ik weer de tekens, maar je ziet het strand liggen en wat verder vond ik ook de tekens weer. Eens op het strand lijkt de omgeving verlaten.
Landschap onderweg naar Kabak
> De onafgewerkte gebouwen die je ziet zijn illegaal. Je kan hier blijkbaar maar tot 1 meter hoogte in steen bouwen, de rest van de bouwmaterialen moet in vergaanbaar materiaal zijn, hout en dergelijke. Ik ben de bosjes in gegaan en kwam aan een soort vakantiebungalows terecht, “Kabak Camp”. Het lijkt de meest luxueuze accommodatie van die verscholen vakantienederzettingen. Een vaste tent huren kost hier, incl ontbijt en avondmaal, zo’n €18. Er zijn ook stelthutten. Ik besloot om gewoon mijn tent recht te zetten op het strand. Voor €7 kreeg ik in Kabak Camp avondmaal en ontbijt. Een sandwich voor onderweg kreeg ik gratis.
>Het weer was slecht in Kabak. De barometer ging verder naar beneden en rond middernacht werd ik wakker door een sterke hete wind die mijn tentstokken uit het losse strandzand trok. Waarvoor ik vreesde gebeurde even later: Een storm met donder en bliksem volgde. De wind (en regen) kwam blijkbaar recht uit de Sahara want ’s morgens was mijn tent bedekt met fijn stof.
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020