Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çukurbag - Kas
> Een korte wandeling vandaag. Net na een langwerpige citerne en onder een hoogspanningslijn verloren we de tekens. Er is hier nogal wat overbegrazing. De bestemming is echter weer duidelijk: Laagste punt aan de horizon. Aankomen aan de rand van dit plateau is echt sensationeel. Plots ligt Kas aan je voeten. Het was Kinderdag in Turkije en diep beneden hoorden we kinderliedjes zingen. In de achtergrond ligt Griekenland's meest afgelegen eilandje: Kastellorizo (Meis in Turks).
> We namen de Lycian Way weer op en begonnen aan de 460 meter diepe afdaling naar Kas. Eens daar nam ik afscheid van de Turkse scouts en begaf ik me naar de camping die 800 meter van het centrum ligt, voorbij het amfitheater en het hospitaal. De eigenaar spreekt goed Frans en is gastvrij. De camping is in terrassen en het sanitair is redelijk goed. Ik betaalde € 3,6 incl sanitair. ’s Zomers is er hier blijkbaar ook een pizzeria open. Ik dacht een bezoek te brengen aan Kastellorizo, 45 min per boot vanuit Kas, maar de H/T trip kost blijkbaar zo’n € 50 wat ik een beetje duur vond. Er zijn 2 internetcafés in Kas. In het amfitheater was er een kinderfestival met veel traditionele dansen ’s avonds. Het was een mooie gebeurtenis.
Kas ligt aan de voeten, in de verte Kastellorizo
Kastellorizo
Kinderfeest in Kas
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2021