Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Een mooie wandeling deze morgen met vele bloemen. Een prettige afdaling. Eens in de smalle rivierkloof kon ik zonder problemen de rivier oversteken zonder de schoenen uit te moeten trekken. Een droge oversteek was dus perfect mogelijk maar ik kon niet weerstaan aan de poelen en kolken die het bergriviertje hier heeft gevormd. Iemand heeft hier nogal wildweg grote rode pijlen geschilderd die hetzelfde traject volgen als dat van de Lycian Way.

> Uren later kwam ik uiteindelijk aan het irrigatiekanaal, waar ik de Lycian Way definitief verliet.

Landhuis even na Asar Tepe
> De tijd was op om ook nog het laatste traject van de Lycian Way te wandelen. Ik bleef aan dezelfde rivierkant en wandelde langs de oever stroomafwaarts tot ik aan een onverharde weg kwam die naar de eerste huizen van Göynük leidde. Van in het dorpscentrum is er ongeveer elke 15 minuten een bus naar Antalya. Aangezien deze bussen de met hotels afgelijnde kust langsrijden, duurt het ongeveer 1u20 tot het busstation van Antalya. Net buiten het busstation neem je één van de talrijke minibussen die je naar het oude stadscentrum brengen.
Asar Tepe - Göynük
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020