Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Kalkan-) - Akbel - Tartali
> Met 2 Duitsers heb ik samen de eerste 3km asfaltweg naar de citerne aan de start van het pad gewandeld. De weg is niet erg druk. De klim naar het Berzirganplateau is vrij steil maar het is een regelmatige klim. Tekens en padbeschrijving zijn goed. In het dorpscentrum is een goede picknickplaats op een houten platform onder platanen. 1 km na Bezirgan en nog altijd op het plateau was het pad overstroomd over een afstand van zo’n 800 meter. De modderige kleigrond hier is erg plakkerig. De slechtste stukken heb ik rondgewandeld. Ook hier is de richting duidelijk: Het laagste punt aan de horizon. Aan een bruggetje over een kanaal zijn grote tekens aangebracht waarop je je ook kan oriënteren. Na de afdaling van het plateau volgt een stuk hete asfalt van enkele kms. > De doortocht door het dorp Saribelen is goed gemarkeerd en mooi met al die oude platanen en bronnen. Het was aan het einde van het dorp nabij een ijzeren Likya Yolu- wegwijzer dat ik 3 Turkse scoutleiders van Ankara tegenkwam. Ze kwamen net van een winkel die op 20 min van het pad zou liggen. De volgende 2 dagen hebben we samen gewandeld en dat waren enkele van de beste dagen op het pad.
Tartali waterput, kamp opbreken
Saribelen,eeuwenoude platanen
> We hadden veel plezier en het was aangenaam gezelschap. De scouts namen nota van alle geschikte kampeerplaatsen onderweg om er een zomerkamp te organiseren.
We moesten verderop vaak wat naar de tekens zoeken, maar naar aloude scouttradities werd één van de jongens voorop gestuurd, de jongste, Kurtulus (bijgenaamd Arendsoog). Gewoonlijk vonden we de tekens terug voor hij ze vond en het volgende probleem was dan om Kurtulus terug te vinden. Een stuk verder en ongeveer 10 min van de plaats waar het pad wegdraait van de kust (ongeveer 45 min voor Hüseyin’s boerderij) is een prima kampeerplek. Het water uit de waterput hier was zuiver (emmer beschikbaar) en daarnaast is een stuk vlak en mals gras. We maakten een groot vuur onder een klare sterrennacht.
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2020