Likya Yolu Lycian Way (509 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akbel (Kalkan) - Patara
>Er is een dolmusservice tussen Kalkan en Patara maar in april is de vraag meestal niet groot genoeg en op de meeste dagen lijkt de dolmus niet te gaan. Alternatief is om een dolmus te nemen naar Fethiye en uit te stappen nabij de Patara-splitsing waarna je nog 3 km moet wandelen (eventueel liften) tot in Patara.
>Voor deze wandeling kan je een dolmus nemen voor Kas of Fethiye en uitstappen in Akbel even hogerop. Het kan wel een uur duren vooraleer er een dolmus gaat. Tijdens het eerste deel van deze wandeling moest ik af en toe even naar de tekens zoeken, vooral in de omgeving waar de gids
het heeft over “a roofless old stone building”. De rest van de wandeling is goed gemarkeerd en gaat veel door laag struikgewas met mooie uitzichten. Plezierig aan deze aquaductwandelingen zijn de erg beperkte hoogteverschillen. Delikkemer , waar de Romeinen een soort waterpijpoverbrugging bouwden is bijzonder en even verder is een bron.
Patara bezoeken is redelijk duur : € 9 per persoon, maar je kan dit toegangsgeld vermijden door niet naar de ticketkiosk te wandelen en eerst de ruïnes te bezoeken om daarna in het dorp te wandelen. In de moerassen schuilt nogal wat vogelleven. In het dorp zijn vele pensions,resto’s enz… en Patara kan dan ook als alternatieve overnachtingplaats dienen. Vanuit de Patara-splitsing ben ik echter teruggelift naar Kalkan.
Delikkemer, Aquaduct van Patara
Patara, triomfboog
Startpagina > Wandelen > Likya Yolu > Wandelinfo / Etappes

Fethiye-Ölüdeniz / Ölüdeniz-Faralya / Faralya-Kabak / Kabak-Sidyma / Sidyma-Xanthos / Xanthos-Akbel / Akbel-Patara / Patara-Yaliburun / Akbel-Tartali / Tartali-Cukurbag / Cukurbag-Kas / Kas-Apollonia / Apollonia-Üçagiz / Üçagiz-Myra / Myra-Kirk Merdiven / Kirk Merdiven-Finike / Finike-Kaap Gelidonia / Kaap Gelidonia-Upper Olympos / Upper Olympos-Olympos / Olympos-Tahtali Dag / Tahtali Dag-Asar Tepe / Asar Tepe-Göynük

 

 

© Luc Selleslagh 2004 - 2021